Bambusová metla je s láskou ručně vyrobena v Japonsku a je naprostou nezbytností pro autentickou přípravu Matchy!
Matcha čaj se i dnes připravuje podle japonské tradice, vyšleháním prášku ve vodě vytváří metla intenzivně zelený čaj s velmi zvláštním aroma. Abyste si Matcha čaj mohli správně vychutnat, neměli byste se obejít bez naší Bambusové metly. Má celkem 80 jemných štětin a ve své domovské zemi se jmenuje „Chasen“.
Aby mohla vyvinout svůj optimální účinek, musíte tuto metlu používat správně.
Díky množství štětin, kterými metla Matcha disponuje, se prášek ve vodě optimálně rozloží. To zase podporuje intenzivní a aromatickou chuť.
JAK SPRÁVNĚ POUŽÍVAT BAMBUSOVOU METLU
Používání smetáku Matcha vyžaduje trochu cviku, nejprve držte metlu volně. Nejlepší je uchycení mezi ukazováčkem a prsteníkem. Nejjednodušší způsob, jak dosáhnout správného pohybu, je představit si W ve vodě. Tento pohyb opakujete, dokud na povrchu čaje neuvidíte pěnu typickou pro čaj Matcha. Výsledný čaj je vzdušný a obzvláště krémový. Jakmile je pěna viditelná, prášek zeleného čaje je ve vodě optimálně rozptýlen.
ČIŠTĚNÍ BAMBUSOVÉ METLIČKY
Bambusovou metlu po čajovém obřadu očistíte tak, že ji po napěnění krátce podržíte pod vlažnou vodou a smyjete poslední zbytky čaje matcha, nesmíte ji v žádném případě mýt v myčce nádobí! Vaše metla tak zůstane v dobrém stavu a zachová si svoji funkci.
Tip: Aby se štětiny při častém úderu při míchání neodlomily, vždy předtím metlu nakrátko vložte do horké čajové vody. Bambusové dřevo absorbuje vlhkost a štětiny se stanou mnohem pružnější.
Přidat nové hodnocení